Hjælp til nytårsangst 

Marienhoff Dyreklinik tilbyder vejledning og behandling af angst for høje lyde hos hunde, katte og kaniner – også kendt som Nytårsangst.  Mindst hver fjerde hund, og sikkert lige så mange katte, er panisk angst for nytårsfyrværkeri og har brug for hjælp. Selvom der ikke er udbredt studie på kaniner, kan vi kun antage, at også de kan blive påvirket af nytårslarmen.

Det er bevist, at forebyggelse er den bedste behandling. Derfor tilbyder vi konsultationer om, hvordan du bedst forbereder dit dyr på høje lyde i forbindelse med nytår.

Vi udarbejder skræddersyede planer ud fra dit kæledyrs adfærd, reaktion på lyde og jeres behov.

Vi anbefaler at du bestiller tid til en nytårskonsultation så hurtigt som muligt. 

Nytårshjælp

Hvad er nytårs-/lydangst?

Lydangst er, som ordet hentyder, angst ved høje lyde. Lydangst udløses typisk i forbindelse med nytår, hvor mange dyr bliver bange for fyrværkeriets høje brag, lys og glimt, og kaldes ofte nytårsangst. Desværre kan angsten for fyrværkeri generaliseres, så den med tiden også omfatter lyden fra torden, store biler og smækkende døre. Det er derfor vigtigt at forebygge og forberede dyrene bedst muligt gennem træning i god tid før nytår.

Har dit dyr brug for ekstra hjælp, tilbyder vi naturlige, afslappende feromoner og kosttilskud.

Har dit dyr allerede lydangst, kan det være nødvendigt med angstdæmpende medicinering. Det er her særligt vigtigt med individuel evaluering og behandling.

Læs mere om lydangst her på siden og i linket (særligt hunde, men også relevant for katte og kaniner).

Undgå nytårsangst

Nytårskonsultation

Jo før, jo bedre at du får booket en konsultation. For lidelsen bliver værre med tiden. Det kan være svært at håndtere alene, for det er ikke altid lige oplagt, hvad man bør gøre. Noget, som man gør i den bedste mening, kan have modsat effekt.

Til konsultationen rådgiver vi om forebyggende træning, stresshåndteringsteknikker og kosttilskud samt vurderer dit dyrs behov for medicinering.

Pris: 450,- ekskl. kosttilskud og evt. medicin.

Vi anbefaler, at du bestiller en tid allerede nu og senest til den 13. december, så vi kan få lagt en plan for, hvordan I bedst håndterer nytårets udfordringer.

Book en nytårskonsultation
Nytårsangst

Symptomer på lydangst

Mange ejere oplever, at deres dyr bliver bekymrede, så snart nytårsaften nærmer sig. De vil for eksempel ikke ud, når det er mørkt, eller de bliver urolige og kontaktsøgende, når der skydes fyrværkeri af i tiden omkring nytår.

Hunde kan blive udfarende, gø, ryste og/eller rejse børster.

Katte vil ofte gemme sig, være mere pirrelige og/eller begynde at urinmarkere rundt omkring i hjemmet.

Kaniner vil også ofte gemme sig, blive mere anspændte og/eller begynde at stampe i jorden.

Bange kanin

Behandling af lydangst

Forebyggelse er den bedste behandling.

Derfor anbefaler vi, at du tager dig tid til at se dette foredrag om, hvordan du bedst muligt forbereder dig og dit dyr til nytåret.

Det er rettet mod hundeejere, men mange af inddørstipsne og øvelserne fungere ligeså godt for katte og kaniner.

Angst hund

Kontakt os

Hos Marienhoff Dyreklinik tager vi hånd om dit kæledyrs mentale såvel som fysiske sundhed.

Kontakt os